Una idea, un projecte, una manera de viure. Respecte per el planeta o simplement, respecte a un mateix.

 

A la part alta D´Olesa de Montserrat, envoltats d´oliveres, El Manel i l`Albert uneixen forces per dur a terme, el que jo anomeno Revolució.

 

Olesa de Montserat entre altres coses s´ha caracteritzat per produir un oli de bona qualitat, de la varietat local d´olivera Palomar. Sòl creixent però, aposta per una agricultura natural, que busca revitalitzar el sòl sense la utilització      d´agents externs, tenint en compte la vida que conté. I partint d´aquesta base poder revaloritzar les oliveres d´Olesa.

 

Seguint les teories den Masanobu Fukuoka, s´aventuren a la recuperació      d´oliveres, sense llaurar, sense fertilitzar i sense pesticides. Es un projecte de futur, lent, que sense la busqueda d´enriquiment personal a nivell econòmic, te com a objectiu formar una entitat, sense ànim de lucre, que els permeti seguir enriquint les propietats del territori, potenciar l´agricultura natural i viure segons els seus ideals.

 

Poder ser autosuficient, en un món cada vegada mes esquizofrénic, produir un producte completament natural, tant a l´hora de gestionar el sòl, com després en la finalització, es potser, el mes semblant a una utopia, i encara que ells segurament no estaran d´acord amb mi en aquesta exposició, el seu projecte es un huracà d´aire fresc que espero, encomani als altres productors d´oli de la zona. Sense pretendre-ho, tenen la oportunitat de demostrar que es poden fer les coses d´un altre manera, si aconseguiexen recuperar les oliveres amb una rendiment acceptable, sense verins, donant vida al sòl mitjançant compost, fet per ells mateixos, ajudats per animals que interectuaran amb un sòl que cada vegada haurà de ser, segons les seves creences, més fèrtil, més fort i ple de nutriens. Podria ser el començament      d´un canvi. Per això jo anomeno el seu projecte: REVOLUCIÓ.

 

El reportatje, consta de dues parts, aquesta primera entrega, es un apropament al seu entorn i quin es el seu dia a dia, a part de la seva feina amb la vinya. Com podreu observar ja tenen resultats, l´Oli que veieu en la imatge es fruit de la collita de l´any passat, un Oli fantàstic que he tingut el privilegi de provar. La seguent entrega es centrarà en la feina a realitzar pel manteniment de la olivera, recollida de l´oliva i el procés que segueixen per arrivar al producte final.